9 lectii de viata de la unul dintre cei mai cunoscuti oameni din lume

Tot globul a plans pierderea unuia dintre cei mai inpsirati oameni – cel care a lasat o mostenire unica despre iubire si pace, Nelson Mandela. A petrecut 27 de ani in inchisoare pentru ca a luptat impotriva Guvernului din Africa, iar dupa eliberarea sa a devenit primul presedinte ales prin vot democratic.

Dupa terminarea mandatului, si-a decicat tot restul vietii pentru campanii destinate pacii.

De aceea, v-am facut o lista cu cele mai interesante lectii de viata pe care Nelson Mandela le-a sustinut. Lectii care, daca le-am lua in considerare macar putin, ne-ar schimba viata… in mult mai bine.

Ce separa oamenii de afaceri cei mai de succes de oamenii obisnuiti? Dincolo de faptul ca pot cumpara si vinde toate bunurile tale de sute de ori, diferenta este ca inteleg niste adevaruri foarte simple despre viata si afaceri si le aplica in fiecare zi.

Nu lasati conturile Instagram ale vedetelor sau mogulilor sa va pacaleasca. Cei cu adevarat de succes stiu ca cel mai bun mod de a-si folosi banii nu este sa cumpere un Rolex sau un Ferrari, ci sa reinvesteasca banii castigati deja in alte companii cu potentialul de a produce si mai multe profituri.

In multe cazuri, succesul profesional real apare dupa o schimbare de mentalitate urmata de o serie de decizii strategice care duc la situatii dorite. Adoptati cateva dintre aceste lectii detaliate aici si s-ar putea sa va aflati pe drumul spre succes.

1. Nu renunta niciodata, dar niciodata!

“Am pretuit idealul unei societati democratice si libere, in care toate persoanele vor trai in armonie, cu sanse egale. Este un ideal pentru care traiesc. Dar, domnul meu, este si un ideal pentru care sunt pregatit sa mor”, a declarat Nelson Mandela.

2. Esecurile noastre vorbesc despre caracterul nostru.

„Nu ma judeca in functie de succesul meu, judeca-ma de cate ori am cazut si m-am ridicat.”

3. Nu trebuie sa avem toti aceeasi opinie.

„Imi plac prieteni care au o gandire independenta, deoarece acestia te ajuta sa vezi problemele din toate unghiurile.”

4. Suntem in aceasta situatie, cu totii, impreuna.

“O preocupare fundamentala pentru ceilalti, in spiritul unei vieti individuale, dar si comunitare, garanteaza drumul spre o viata mai buna la care toti visam cu pasiune.”

5. Daca ar fi fost usor, toata lumea ar fi facut-o.

„Dificultatile ii darama pe unii oameni, dar ii imbarbateaza pe altii. Niciun topor nu e suficient de ascutit ca sa doboare sufletul unui pacatos ce incearca continuu, un pacatos inarmat cu speranta.”

6. Cunoasterea inseamna putere.

“Educatia este cea mai puternica arma pe care o poti folosi pentru a schimba lumea.”

7. Poti sa o faci!

“Intotdeauna pare imposibil pana l-ai facut.”

8. Inteligenta cu bunatatea te fac mai puternic, nu mai slab.

“Un cap bun si o inima buna sunt intotdeauna o combinatie formidabila.”

9. Iubirea invinge intotdeauna.

“Nimeni nu se naste urand o alta persoana din cauza culorii pielii sau din cauza religiei. Oamenii invata sa urasca si daca pot invata asta, pot invata si sa iubeasca, mai ales ca dragotea vine mult mai natural decat opusul ei.”