Cele mai distractive 23 de jocuri pentru pe care sa le jucati cu prietenii

Daca esti in cautarea unor jocuri distractive pe care sa le joci cu prietenii tai, iata o lista interesanta. Cu ei, poti sa te distrezi si chiar sa iti surprinzi oaspetii daca esti gazda. Este normal sa vrei sa dai putina emotie petrecerilor si adunarilor de prieteni. S-ar putea sa va intrebati ce jocuri distractive puteti folosi pentru a energiza aceste tipuri de evenimente.

Jocul este ceva care, desi se transforma de-a lungul vietii, nu ramane in copilarie. Aveti parte de clipe amuzante, creeaza legaturi si stimuleaza mintea, de ce sa o abandonezi cu maturitate? Daca esti in cautarea unor activitati distractive pentru tine si grupul tau de prieteni, iata 23 de exemple care vor face din serile tale un moment de neuitat.  

Jocuri distractive de jucat cu prietenii

De la domino clasic la dileme mai filozofice, in aceasta lista veti gasi jocuri distractive pentru toate tipurile de grupuri. Sunt concepute pentru adulti, dar multe dintre ele sunt valabile si pentru adolescenti si copii.

1. Jocuri distractive de carti

Daca ai stat in brisca si cinquillo, nu te teme. Puteti petrece dupa-amiezi intregi cu un pachet de carti , deoarece posibilitatile sale sunt practic nelimitate. Punti clasice precum cele franceze sau spaniole si, bineinteles, jocuri mai contemporane precum UNO! Te vor face sa petreci momente de ras si distractie alaturi de familia si prietenii tai.

2. Jocuri de societate

Lumea jocurilor de societate este larga si variata in ceea ce priveste temele, durata jocului si dificultatea. Daca vrei sa iesi din zona de confort a unor jocuri precum Trivial Pursuit , Monopoly sau Party,  cel mai bine este sa mergi la un magazin specializat si sa te lasi sfatuit de cei care stiu mai multe .

3. Jocuri de evadare

In zilele noastre poti juca un escape room atat in ​​interiorul, cat si in afara casei, asa ca sunt si jocuri distractive pentru grupuri de prieteni. Provocarile care trebuie rezolvate in echipa sunt o modalitate buna de a intari legaturile si de a-ti mentine mintea activa.

4. Karaoke

Nici macar nu ai nevoie de microfon: exista o versiune karaoke a aproape orice melodie de pe Internet. Exista si jocuri video, precum Singstar,  care muta sala de karaoke in camera de zi daca nu ai chef sa iesi.

5. Jocuri video

Jocurile video, fie online, fie in format de joc social, sunt un alt mod cu adevarat versatil de a petrece timpul cu grupul tau. Exista versiuni online ale multor jocuri de societate pentru cei care inca nu vor sa riste sa intre in multime.

6. Filme

Un clasic. O persoana din grup iese sa interpreteze titlul unui film – cu anumite reguli, cum ar fi sa nu vorbeasca sau sa nu deseneze litere in aer – iar restul trebuie sa ghiceasca. Primul care ghiceste este urmatorul.

7. Cine sunt eu?

Este un joc bun pentru copii, dar adultilor le place la fel de mult. Consta in a scrie un personaj pe o foaie de hartie si a-l reprezenta fara a vorbi, astfel incat restul sa poata ghici. Pot fi adaugate si eliminate reguli in acest sens – cum ar fi folosirea unor fraze sau obiecte celebre, de exemplu – pentru a face mai distractiv.

8. Vanatoare de comori

Poate fi foarte frumos atunci cand este o sarbatoare dintr-un motiv special . Consta in ascunderea unor obiecte cu o semnificatie speciala in jurul casei – sau a locului in care urmeaza sa stai – iar cand asistentii le recupereaza, le pun pentru a ghici mesajul.

9. Duelul privirilor

Un alt clasic care nu moare niciodata. Cea mai simpla actiune, care este sa te infrunti si sa tii in ras, poate duce la momente grozave in grupuri de prieteni.

10. Telefon spart

Potrivit si pentru copii. Consta in faptul ca o prima persoana rosteste o fraza la urechea altuia, iar acea alta persoana o repeta rapid la urechea urmatoarei persoane si asa mai departe pana ajunge la final. Ultima persoana repeta fraza cu voce tare, care in acest moment nu suna de obicei ca prima.

11. Jocuri de rol

La fel ca jocurile video si jocurile de societate, jocul de rol a evoluat foarte mult in ultimii ani. Este un exercitiu incredibil de imaginatie si variaza de la povesti axate pe mecanica jocului si o multitudine de numere si zaruri, pana la cele mai narative si originale.

12. Utilizari neasteptate

Acest joc consta in a colecta o serie de obiecte si apoi a da cate una la intamplare fiecaruia dintre participanti. Cu obiectul atribuit, persoana trebuie sa ofere un anumit numar de utilizari pentru acel obiect . Dupa cum era de asteptat, cu cat numarul de utilizari este mai mare, cu atat raspunsurile vor deveni mai bizare.

13. Ce ai prefera?

Acesta este un exercitiu care, a priori, este simplu, dar atunci cand este facut bine poate fi punctul de plecare pentru conversatii interesante. Implica formularea unei dihotomii sub forma unei intrebari si ca persoana respectiva sa aleaga una dintre posibilitati. De exemplu, „ce ai prefera, o lume fara foame sau fara poluare”?

14. Cele 20 de intrebari

Similar cu  cine sunt eu,  implica atribuirea unui personaj – uman, animal, cunoscut sau nu, regulile pot fi ajustate – unui participant si sa-i puna sa ghiceasca pe cine a primit. Pentru a face acest lucru, vei pune intrebari la care restul le va raspunde cu da sau nu, pana la un total de 20. Vorbim despre „Cine este cine?” oarecum transformat.

15. Piatra

Este un joc foarte distractiv pentru adunari sociale si valabil pentru orice varsta. Consta in atribuirea unui obiect unei persoane si nimeni nu va sti cine il are. Persoana care are obiectul trebuie sa scape de el punand intrebari altora. Daca cineva include oricare dintre cuvintele interzise in raspunsul sau, obiectul devine proprietatea sa.

16. Piatra, hartie, foarfece

Desi poate parea un joc foarte indraznit si vechi, va asiguram ca poate fi foarte competitiv. Si, daca nu sunt decat 3 optiuni, puteti adauga oricand  soparla, spock.

17. Incalzitoare de maini

Un joc reflex pentru toate varstele. O persoana ar trebui sa-si puna mainile pe palmele celeilalte, iar cealalta persoana va incerca sa-i plesneasca. Pana cand primul reuseste sa o evite, nu vor face schimb de locuri . Ai grija sa nu te ranesti.

18. 3 cuvinte

Un alt dintre jocurile distractive poate duce la rezultate excelente si poate fi jucat si online. Consta in construirea unei povesti intre toti membrii grupului, iar fiecare contribuie doar cu 3 cuvinte. Se inregistreaza si cand ajung la final, citesc intreaga poveste.

19. Camp minat

Perfect pentru exterior, este unul dintre cele mai distractive jocuri de intarire a legaturilor. Obiectele sunt imprastiate pe pamant si se formeaza perechi, astfel incat unul ii acopera ochii, iar celalalt trebuie sa-l ghideze prin obstacole si sa-l duca la un anumit punct fara sa se impiedice.

20. Desen pe spate

Dintre jocurile distractive de jucat la o petrecere, acesta este unul dintre cele care rade cel mai mult. Se formeaza perechi, iar unul dintre membri incearca sa reproduca pe o bucata de hartie ceea ce celalalt marcheaza pe spate cu un deget . Rezultatele te vor surprinde.

21. Opreste-te!

Jocul consta in realizarea unei liste de cuvinte care incep cu aceeasi litera, pe baza unei serii de categorii specifice , precum: nume proprii, nume de orase sau tari, animale, culori, printre altele. Persoana care completeaza cel mai repede lista castiga si cand a terminat trebuie sa o anunte spunand Stop!

22. Ghici melodia

Un joc distractiv care are muzica ca protagonista . Fiecare persoana poate alege o melodie si poate canta doar primele secunde, iar persoana care poate identifica corect melodia din primele acorduri va fi castigatoare.

23. Jocuri online

In sfarsit, va putem recomanda diferite jocuri online care pot fi distractive indiferent daca sunteti cu prietenii in acelasi spatiu sau daca, dimpotriva, se afla la kilometri distanta. Jocuri precum Among us, Parcheesi sau Trivia sunt o optiune excelenta pentru a impartasi si a se distra.