De ce este bine sa cumperi doar consumabile originale pentru imprimanta ta

Atunci cand ai o imprimanta este important sa folosesti si consumabilele potrivite astfel incat aceasta sa functioneze optim si sa iti ofere cele mai calitative imprimari. Daca obisnuiesti sa printezi fotografii, atunci cu atat mai mult consumabilele joaca un rol extrem de important. In acest articol iti vom vorbi despre importanta utilizarii consumabilelor originale. Asadar, continua sa citesti pentru a afla mai multe.

Ce sunt consumabilele originale?

Consumabilele originale sunt realizate de producatorii de imprimante, pentru fiecare model de dispozitiv in parte, cum ar fi HP 302XL compatibil. Se fac o serie de cercetari si de verificari inainte ca aceste produse sa fie puse pe piata, motiv pentru care sunt si atat de scumpe. Insa, cu aceste produse, ai siguranta ca vei obtine imprimari de calitate superioara, indiferent ca este vorba de texte sau de poze. Mai mult decat atat, cartusele originale ajuta la prelungirea duratei vietii imprimantei tale, avantaj care este extraordinar, tinand cont ca imprimantele sunt destul de costisitoare, mai ales cele multifunctionale.

Alege ce e mai bun pentru imprimanta ta

Este o idee foarte buna sa investesti in consumabile calitative pentru imprimanta ta, si aici ne referim la cartuse, fie ele alb-negru sau color. Cartusele originale utilizeaza pigmenti de calitate superioara care asigura o durata de viata a materialelor printate de pana la 300 de ani. Cerneala folosita ofera o reproducere 100% exacta a culorilor originale si mai mult decat atat, le pastreaza in nuante extrem de vii, pentru o perioada foarte lunga de timp. Utilizarea cartuselor originale direct de la producator asigura si pastrarea garantiei, implicit a suportului tehnic in cazul in care apar anumite probleme.

Nu vei intampina probleme

Atunci cand folosesti cartuse de calitate slaba, te poti confrunta cu diverse probleme. De exemplu, imaginile printate pot fi sterse ori culorile amestecate intre ele. De asemenea, pot apare linii pe paginile printate iar textele nu vor fi foarte clare. Mai mult decat atat, in timp imprimanta ta va avea unele probleme tehnice sau in anumite situatie poate chiar sa nu mai functioneze deloc. Insa, atunci cand folosesti cartuse originale, nu te vei confrunta cu nici una dintre aceste probleme. Totodata, asa cum am mentionat mai devreme, cartusele originale prelungesc durata de viata a dispozitivului. Sansele sa apara un anumit defect la imprimanta sunt reduse considerabil sau chiar inexistente.

Ce faci cu cartusul gol?

De fiecare data cand schimbi un cartus, este important sa il duci pe cel vechi la un centru de colectare. Facand asta vei proteja mediul inconjurator, lucru care este atat de important in ziua de azi. Cu siguranta exista in orasul tau centre de colectare, trebuie doar sa cauti pe internet unul care este in zona ta si astfel sa duci acolo fiecare cartus pe care il inlocuiesti. Inlocuirea cartusului este un procedeu usor, iar daca nu stii ce sa faci iti recomandam sa citesti manualul de utilizare al imprimantei tale. Acolo vei gasi tot ce te intereseaza cu privire la acest aspect.

Exista si alte variante pe langa cartusele originale?

Da, mai exista pe piata si cartuse compatibile care sunt destul de eficiente, acestea fiind alegerea perfecte pentru gama de imprimante multi functionale pentru acasa. Sa nu confundam cartusele compatibile cu cele contrafacute. Consumabilele contrafacute nu sunt recomandate sub nici o forma, insa cele compatibile sunt o alegere buna mai ales daca nu printezi foarte des. Exista cartuse compatibile pentru fiecare model de imprimanta in parte, si implicit pentru fiecare marca. Acestea sunt destul de eficiente si in plus, pretul lor este destul de redus. Nu sunt neaparat recomandate printarii pozelor, insa daca nu vrei calitate excepetionala atunci poti opta cu incredere pentru aceste produse.