Cauzele unei senzatii de gol in stomac

Cand traim acea senzatie de gol in stomac care, in plus, este insotita de durere sau disconfort, primul lucru pe care ar trebui sa-l facem este sa mergem la specialist pentru un diagnostic in timp util.

Cu totii am simtit la un moment dat acel gol caracteristic in stomac. O asociem cu nervii, cu acele emotii indisciplinate care sunt uneori stocate in ceea ce se numeste de obicei „al doilea creier”.

Acum, cand acel disconfort de stomac este persistent si apare durerea, atunci ne facem griji.

Desi este adevarat ca factori precum stresul ne provoaca mai multe probleme digestive, exista boli foarte specifice care sunt legate de aceasta problema.

In continuare, va explicam cauzele de care ar trebui sa tineti cont. Cu toate acestea, daca aveti orice disconfort sau indoiala, medicul dumneavoastra va fi cel care va va oferi cel mai bun diagnostic si ajutorul de care aveti nevoie.

Pentru ce este asta?

Cand consumam un anumit tip de mancare si, dupa un timp, ne simtim arsuri, stim ca exista ceva care nu ne-a fost bine. La fel se intampla si cand avem cateva zile de multi nervi si sistemul digestiv este si el putin „deranjat”. In acest caz simtim disconfort la stomac, nu ne este foame si putem suferi de diaree.

Acum, golul din stomac legat de un fel de tulburare sau boala este  intotdeauna insotit de arsuri intense. Sa vedem ce fel de afectiuni sunt asociate cu aceasta problema.

Gastrita

Cand suferim de gastrita, unul dintre cele mai frecvente simptome este golirea stomacului. Atat de mult incat in ​​timpul zilei este primul lucru pe care il vom simti.

Este un gol arzator care ne provoaca oboseala si mult disconfort . Uneori, ne poate fi chiar dificil sa ne ridicam.

Acel vid se datoreaza iritatiei mucoasei gastrice care inconjoara stomacul. Aceasta boala pe care toti am suferit-o la un moment dat are o origine infectioasa.

Bacteria Helicobacter pylori, de exemplu, este asociata cu unele tipuri de gastrita.

La fel, anumite alimente foarte grase, alcoolul sau chiar unele medicamente ne pot determina si ele sa suferim de gastrita la un moment dat.

Prin urmare, este important sa primim un tratament bun in functie de nevoile noastre particulare.

Nici nu trebuie sa uitam ca daca un copil ne spune ca simte un gol in stomac sau arsura, este necesar sa-l ducem la medic.

Ulcer peptic

Exista multe tipuri de dureri de stomac. Acum exista unul care poate fi usor identificat. Daca simtiti un gol in stomac intre una si trei ore dupa masa, in acest caz am putea intui prezenta unui ulcer peptic.

Cand aveti un ulcer peptic, este pentru ca acizii nostri gastrici au distrus o anumita zona a mucoasei stomacului sau duodenului.

Acea senzatie de arsura sau de gol apare fie dupa masa, fie in timpul noptii si ne impiedica sa ne odihnim adecvat.

Din nou, cea mai frecventa cauza a ulcerului peptic este bacteria Helicobacter pylori. De asemenea, anumite antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul, le pot provoca.

Nici nu putem uita ca stresul sau alimentele foarte condimentate tind sa agraveze simptomele ulcerului.

Cum sa scapi de senzatia de gol in stomac

Dupa cum am indicat mai inainte, este necesar sa avem diagnosticul medicilor nostri. Odata ce stim ce cauzeaza golirea stomacului, putem lua masuri suplimentare.

Pe de alta parte, exista remedii de casa simple pe care le putem urmari acasa si care pot fi folosite atat pentru gastrita, cat si pentru ulcere.

Iata cateva exemple simple.

  • Luati un pahar cu apa calda (niciodata rece sau chiar mai putin fierbinte) amestecata cu o lingura de miere (25 g).
  • Bea un suc natural de morcovi.
  • Infuziile de ghimbir sunt foarte terapeutice , ne ajuta sa amelioram durerea si sa ne simtim mai bine.
  • Apa de cocos este, de asemenea, foarte potrivita.
  • Sucul de cartofi a fost folosit de mult pentru a trata ulcerul peptic. Pentru a face acest lucru, va trebui doar sa radi un cartof mediu si apoi sa-l presati pentru a obtine sucul sau natural.
  • Aloe vera este una dintre cele mai benefice plante naturale pentru acest tip de tulburare a sistemului digestiv. Nu ezitati sa pregatiti cateva infuzii pe zi.
  • Papaya, la randul ei, la fel ca si perele, sunt doua fructe care ne vor face grozav atunci cand simtim acel gol in stomac.

Nu ezita sa ai grija de alimentatia ta si, mai ales, evita produsele agresive sau bogate in grasimi. Golul din stomac are intotdeauna o origine pe care trebuie sa o cunoastem.