15 lectii de viata valoroase de la „Mean Girls”

Astazi este #MeanGirlsDay si nu exista o modalitate mai buna de a sarbatori decat amintindu-ti aceste 15 lectii de viata valoroase din film. In aceasta perioada s-au intamplat multe lucruri: Lindasy Lohan s-a aruncat intr-o viata nebuna, Aaron Samuels a iesit din dulap si a parasit actoria; dar aceste 15 sfaturi vor fi cu noi pentru totdeauna. 

1. Nu-ti pasa de ce cred altii

Pe tot parcursul filmului, Cady este presata de prietenii ei. Cand vrea sa se alature Mathathletes, atat Demian, cat si fetele din plastic ii spun ca este o sinucidere sociala.

Astfel, Cady cedeaza presiunii colegilor, desi ii place matematica si se pricepe foarte bine la asta. Abia la final participa la concurs si primeste medalia pentru scoala sa. 

2. Criticarea altor oameni nu te face mai bun decat ei

Cand Cady se confrunta cu Katherine Kraft la competitia de matematica, ea are brusc o revelatie:

“A numi pe cineva gras nu te face mai slab, a numi pe cineva prost nu te face mai inteligent… Tot ce poti face in viata este sa rezolvi problema din fata ta.”

3. Uneori avem nevoie de cineva care sa ne „impinga”.

Profesorul Norbury este un erou ascuns in acest film. Desi ea il defineste drept „impingere”, in realitate ceea ce face este sa o motiveze pe Cady sa profite de talentul ei pentru matematica.

Ca sa nu mai vorbim ca datorita ei se rezolva conflictul cu Cartea Raului fara ca nimeni sa fie ranit.

4. Resentimentele si dorinta de razbunare nu aduc nimic bun

Janis Ian este tentata sa o manipuleze pe Cady pentru a se razbuna pe Regina si datorita acestui fapt Cady devine parte din plastic.

Imaginati-va toata drama care ar fi fost evitata daca Janice ar fi renuntat la acea ura.

5. Insultele nu trebuie normalizate

Lumea este deja un loc destul de dificil pentru femei fara ca noi sa ne criticam reciproc si sa ne punem piciorul in cale.

Acest lucru este foarte clar de catre doamna Norbury cand spune „Trebuie sa incetam sa ne mai spunem curve si curve; asta face doar „in regula” ca barbatii sa ne spuna curve”.

6. Niciodata sa nu faci pe proasta doar pentru a face un tip sa fie cu tine.

Daca cineva este intimidat de frumusetea, inteligenta sau succesul tau, sunt sanse ca acea persoana nici macar sa nu merite timpul tau.

Nu trebuie sa schimbi cine esti doar pentru a te potrivi cu gusturile cuiva. Fii persoana minunata care esti deja si ca vor fi cei care stiu sa o pretuiasca.

7. Nu lasa popularitatea sa ti se urce in cap 

Uneori, ego-ul poate fi cel mai mare dusman al nostru. Uita-te la Cady, s-a cufundat atat de mult in lumea artelor plastice incat a ajuns sa-si piarda esenta si sa-i trateze urat pe Janice si Damian.

De aceea este intotdeauna bine sa avem in vedere cine suntem si de unde venim. 

8. Cand faci ceva gresit, ceea ce trebuie sa faci este sa-ti ceri scuze

Cu totii suntem oameni si facem greseli, ceea ce face diferenta este sa recunoastem acele greseli, sa ne cerem scuze si sa incercam sa ne redresam.

Asadar, asa cum a facut Cady cand si-a tinut discursul Spring Prom Queen.

9. Ramai cu prietenii tai adevarati

Exista prietenii care pot fi foarte toxice. Pana la urma, prietenii care merita sunt cei care te accepta cu totul si cu ciudateniile tale si nu cei care cer sa te imbraci in roz in fiecare miercuri.

10. NICIODATA sa nu te incurci cu iubitul prietenei tale.

Regina a fost o persoana rea? Da, stim cu totii. Totusi, nu merita ca Cady sa-i sarute iubitul si sa incerce sa puna capat relatiei lor.

Sororitatea mai presus de toate.

11. Sportul este excelent pentru eliberarea emotiilor

Uneori, daca te simti foarte stresat sau cu multa furie controlata (cum ar fi Regina George), activitatea fizica poate fi cel mai bun aliat al tau pentru a calma anxietatea.

12. O minciuna va duce intotdeauna la alta

Nu exista nicio modalitate de a iesi nevatamata dintr-o minciuna, pentru ca mereu va trebui sa mai spui multe si pe parcurs ii poti rani pe cei dragi. 

13. Cu totii avem talente 

Daca esti curios sa incerci ceva, fa-o, indiferent ce cred altii. Asa ca fii fata de vreme la scoala. 

14. Exista oameni care pur si simplu nu se vor schimba niciodata.

Incercarea de a schimba pe cineva care nu vrea sa se schimbe este o uriasa pierdere de energie si timp.

In timp ce Cady, Karen si chiar Regina au lasat plasticul pentru a fi ele insele, Gretchen a cautat doar „o noua regina pe care sa o urmeze”, pentru ca avea nevoie sa se simta acceptata intr-un grup.

15. Cine te iubeste cu adevarat o va face pentru cine esti 

In cele din urma, Aaron Samuels ramane cu Cady, dar nu doar pentru ca este frumoasa si populara. Cady se arata asa cum este: cu totul si cu latura ei de tocilara, iar Aaron ii marturiseste sentimentele si traiesc fericiti (cel putin pana la sfarsitul filmului).